Tillbaka till Menyer

À la Carte

Förrätt/Entrées

Husets Skaldjursknäcke
Handskalade räkor med picklad rödlök, löjrom och citroncréme.
Serveras med citron på fröknäcke, toppat med grönt.
Hand peeled prawns with pickled red onion, crème of lemon and whifish caviar. Served on multi- seed crispbread
165:-

Halstrad Chèvreost
Chèvreost med tunna skivor rödbetor, rostade valnötter, ruccola och balsamicohonung
Seared goat´s cheese with thin slices of beetroot, roasted walnuts, arugula and balsamic honey
155:-

Oxfilécarpaccio
Tunna skivor oxfilé med hyvlad parmesanost, tryffelmajonnäs, toppas med ruccola och rostade pinjenötter
Thinly sliced beef tenderloin with parmesan cheese, truffle mayonnaise, topped with arugula and roasted pine nuts
175:-

Fisk/Fish

Grillad Tonfisk
Lättgrillad tonfisk med rostade rotsaker och limetzatiki
Medium rare tuna fillet with roasted roots and lime tzatziki
270:-

Moule Frites
Vitivinskokta blåmusslor med grädde, fänkål, morot, rökt sidfläsk serveras med pommes frites och majonnäs
Blue Mussels boiled in white wine with cream, smoked pork belly, French Fries and mayonnaise
220:-

Smörstekt Röding
Röding med rostade grönsaker och citrondressing, serveras med smörstekt potatis
Char with roasted vegetables and lemon dressing, served with butter fried potatoes
265:-

Vegetarisk/Vegetarian

Grillad Halloumi
Halloumi med grillad paprika, oliver, kronärtskocka, ruccola och citronette, serveras med smörstekt potatis
Halloumi with grilled paprika, olives, artichoke, arugula and lemonette, served with butter fried potatoes
220:-

Grillad Tofu
Tofu med smörstekta kantareller, brynt smör och mix sallad, serveras med potatiskroketter
Grilled tofu with buttered chanterelles, browned butter and a mixed salad, served with potato croquettes
215:-

Pesto Pasta
Spenat–och ricottafylld tortellini med champinjoner och lök i gräddsås, toppas med parmesan och ruccola
Spinach and ricotta tortellini with mushrooms and onions in a creamy sauce,
180:-

Kött/Meat

Husets Oxfiléplanka
Oxfilé med tomat, pommes duchess, baconlindad sparris och bearnaisesås
Beef tenderloin with pommes duchess, asparagus wrapped in bacon, with béarnaise sauce, served on a wooden board
270:-

Örtmarinerad Lammytterfilé
Lammytterfile med madeirasås och grillad aubergine, serveras med rostad potatis och morotspuré
Herb marinated fillet of lamb with madeira sauce and grilled eggplant, served with roasted potato and carrot puree  
 250:-

Szechuanstekt Entrecôte
Entrecôte med rostade grönsaker, skysås och potatiskroketter
Matured Entrecote with Szechuan seasoning, gravy and potato croquettes
285:-

Grillad Ankbröst
Ankbröst med apelsinsås, rostade grönsaker och ugnsbakad sötpotatis
Duck breast with orange sauce, roasted vegetables and baked sweet potatoes
260:-

Eftersom vi arbetar à la minute ber vi om Ditt överseende vid eventuella dröjsmål
Fråga gärna personalen om  allergener

Dessert

Chokladterrine i tre lager
Mörk, ljus och vit choklad i olika texturer serveras med hallonsorbet
Chocolate terrine in 3 layers, dark, light and white in different textures with raspberry sorbet
105:-

Husets Pannacotta
Karamellpannacotta med bär
Caramel pannacotta with berries
95:-

Chokladformar
Fyllda med vildapelsinmousse och vitchokladmousse, ackompanjerad av torkad apelsin och hjortronpuré
Chocolate forms filled with wild orange mousse and white chocolate mousse, dried orange and cloudberry puree
65:-

Citronfromage
Toppad med grillad ananas
Lemon mousse topped with grilled pineapple
85:-

Barnmeny/Children´s menu

Upp till 12 år/up to age 12

Köttbullar
Potatismos, lingonsylt, brunsås
Meat balls, mashed potato, lingonberry jam, gravy
60: –

Pannkakor
Jordgubbssylt och vispat grädde
Pancakes , strawberry jam and whipped cream
60: –

Mini Oxfilé
Med bearnaisesås och pommes frites
Small beef tenderloin with French fries and béarnaise sauce
95:-